WPŁAĆ
„Nasz syn Piotr urodził się z wodogłowiem ogromnym i ostrym.
Od urodzenie ma wiele innych chorób – jest niewidomy, nie siedzi, nie chodzi, ma porażenie czterokończynowe i nigdy nie jadł .Do 17 roku życia karmiony sonda przez nos do żołądka.
Po czym wykonano operację celem wyprowadzenia gastrostomii. Piotruś przeżył 18 operacji w swym życiu, było ciężko ale pomimo swej ułomności i tak cieżkiego stanu zdrowia jest dzieckiem pogodnym i kochanym, ma rodziców i ciepły dom . W wieku 24 lat miał wykonane podłączenie z gastrostomii, wprowadzony peg pej do jelita i tak do dziś jest, ma podawane jedzenie oczywiście sztuczne przez pompę . Piotruś przez całe swe życie zawsze był wyniszczony i niedożywiony bo choruje też na zespół złego wchłaniania, dlatego musi być sztucznie i przez pompę karmiony drogą kropelkową .Piotruś jak wszystkie dzieci często choruje i ma kłopoty z oddychaniem a nawet dławi się własną śliną i wtedy trzeba oddessać wydzielinę, żeby się nie udusił. Jest cewnikowany z powodu neurogennego pęcherza i chorych nerek. Syn nasz wymaga stałej opieki i ciągłej uwagi, jest leżący ma epilepsję i sam nam nie powie, że czuję się źle, bo przecież nie mówi i nigdy nie powie do nas Mamo czy Tato ale pomimo to my bardzo go kochamy i będziemy walczyć do końca o jego godne życie . Lekarze od urodzenia nie dawali nam nadziei, że syn będzie długo żył był najcięższym przypadkiem z tym schorzeniem ale myślę, że każdy z nas ma swój cel i misje do spełnienia na tym świecie i w brew wszystkim i wszystkiemu Piotruś żyje z pomocą Boskom” Rodzice Piotra

Wpłaty prosimy kierować na indywidualny rachunek bankowy dla Piotra w

Fundacji Pomocy Dzieciom Podaj Rękę Małemu Przyjacielowi o numerze:

97 2490 0005 0000 4600 3772 6345 (ALIOR BANK)