Piłkarze dla Asi -Turniej i Piknik Charytatywny       23 czerwca odbył się Turniej Piłkarski wraz z piknikiem rodzinnym, z którego dochód został przeznaczony na dofinansowanie zakupu bionicznej protezy lewego przedramienia dla Asi – podopiecznej Fundacji Podaj Rękę Małemu Przyjacielowi. Pomysłodawcą turnieju jest Marcin Wojciechowski – mieszkaniec Jabłonny, zakochany w piłce nożnej. Znacie turnieje urodzinowe „Żela”? Tak (!) to ten sam człowiek 🙂 Zrobił wszystko by młodzi piłkarze zagrali dla jego koleżanki. Rywalizacja piłkarska nie była jedyną atrakcją.

Zapraszamy do fotorelacji z ów wydarzenia!

Marcin dodał od siebie:

„Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi”.

Ten cytat towarzyszy mi od dłuższego czasu, zawsze chciałem w życiu robić coś wartościowego, przede wszystkim dla ludzi. Piłka jest rzeczą, przez co mogę to realizować już od paru lat, ale dopiero teraz na Turnieju Charytatywnym dla Joasi mogłem dopełnić cel.
Dwa lata temu podczas wywiadu mówiłem, że fajnie by było, gdyby za 10, 15 lat, na moje turnieje mogliby przyjść znajomi/koledzy z dziećmi, udało się to zrobić po niecałych 2 latach!
A wszystko dzięki Fundacja Pomocy Dzieciom Podaj Rękę Małemu Przyjacielowi, do której zgłosiłem inicjatywę zrobienia takiego turnieju, a oni zrobili wszystko, aby tego dokonać, chciałem podziękować wszystkim ludziom z Fundacji za wasze poświecenie i wielkie serca!
Chciałbym podziękować też wszystkim sponsorom dzięki, którym turniej się odbył i moim przyjaciołom, na których mogę liczyć, za ich zaangażowanie.
Tacie, że w Dzień Ojca robił za fotografa i dzięki niemu mam wartości jakie mam.
Oczywiście wszystkim drużynom, uczestnikom i ludziom, którzy poprzychodzili z dziećmi,a także tym, którzy nie mogli być, a też wspomogli.
Co do turnieju to pogoda była idealna!!! Choć prognozy tego nie przewidywały, to dla Joasi niebo tego dnia zaświeciło, na turnieju udział wzięło 10 drużyn, w tym 72 uczestników, ale z racji, że był to turniej, na który pierwszy raz można było przyjść z rodzinami, ludzi było więcej!
Turniej Wygrała drużyna Yoga Bonito, która pokonała Pocisk Legionowo w finale, ale dopiero po rzutach karnych! Trzecie Miejsce zajęła drużyna KS Wisła, która pokonała JNA Familia.
Najlepszym Bramkarzem turnieju został: Sebastian Bichta
Najlepszym Strzelcem turnieju został: Bartek Kowalski
Najlepszym Zawodnikiem turnieju został: Artur Maradona Markiewicz
Wszyscy swoją obecnością dołożyliśmy małą cegiełkę dla Joasi, dziękuję Wam!
Był to mój pierwszy turniej charytatywny, ale na pewno nie ostatni.
„Piłka łączy, a nie dzieli”
(Kwota zebrana dla Joasi będzie podana w późniejszym terminie).

FOTORELACJA Z WYDARZENIA (kliknij w wybrane foto aby powiększyć)

Zdjęcie pamiątkowe wszystkich, którzy uczestniczyli w akcji charytatywnej tego dnia.   …bo w mnogości siła !!! 🙂

Autor zdjęć: Paweł Małaczewski

Zredagowała: Sylvi Złotucha