Asia sama działa jako wolontariuszka i stara się pomagać innym. Lubi malować na szkle o od urodzenia zmaga się z brakiem lewego przedramienia. Skoro jako dziecko nie mogła należycie rozwijać swoich talentów i realizować pasji, może uda się to teraz dzięki wam. Zbieramy środki na protezę mechaniczną dla Asi, która pomoże jej być bardziej samodzielną i zaradną życiowo.

asia

„Mam 24 lata. Jestem osobą niepełnosprawną, urodziłam się bez przedramienia lewego. Od wielu lat noszę protezę kosmetyczną, która poza stwarzaniem pozorów posiadania ręki, nie spełnia żadnej funkcji. Marzę o protezie ruchomej, która pozwoli Mi być bardziej samodzielną i niezależną od innych. Koszty protezy mechanicznej nie są dla Mnie możliwie do zrealizowania. Moja prawa strona ciała jest ciągle przeciążona i wymaga nieustannej rehabilitacji. Interesuję się grą w tenisa stołowego i w przyszłości marzę aby nauczyć się i trenować tak jak gra Natalia Partyka, która urodziła się bez przedramienia prawego.”

Joanna Lipińska