Iga i Izabela Wróblewskie
Kiedy w rodzinie pojawiają się bliźniaki, to oznacza dwa razy więcej radości, dwa razy więcej uśmiechów, dwa razy więcej zabawy. Jednak kiedy na bliźniaki spada choroba to oznacza dwa razy więcej walki o zdrowie, dwa razy więcej starań i wysiłków do podjęcia. To wszystko jednak może zapewnić kochająca rodzina. Niestety potrzeba też dwa razy więcej pieniędzy na rehabilitację a niestety miłości i oddania nie da się zamienić na gotówkę dlatego konieczna jest pomoc o którą prosi mama Igi i Izabeli.

Iga

dziewczynki f

Iza

„Proszę o pomoc dla moich córek Igi i Izabeli Wróblewskich. Dziewczynki są bliźniaczkami urodzonymi w styczniu 2009 roku jako wcześniaki. Nic nie wskazywało na to że zostaną dotknięte chorobą, która zabierze im słodkie beztroskie dzieciństwo. Po pierwszym roku ich życia zaczęły się ukazywać objawy choroby. Zaczęły się dziwne zachowania typu kręcenie się w kółko, odcięcie od świata otaczającego je w koło i to co najgorsze dla matki brak kontaktu, nie chęć do przytulania. Choć lekarze twierdzili że wszystko jest w jak najlepszym porządku, serce matki podpowiadało że nie jest dobrze. Zaczęliśmy szukać informacji i świat nam się w jednej chwili zawalił, gdy zaczęliśmy przypuszczać, że córki chorują na autyzm. Podjęliśmy kroki w kierunku diagnozy. Gdy dziewczynki miał półtora roku posiadaliśmy już pełną diagnozę – autyzm wczesnodziecięcy. Rozpoczęliśmy intensywną rehabilitację: dieta bezglutenowa, bez mleczna i bez cukrowa, bez konserwantów i barwników, neurologopedia, hipoterapia, turnus rehabilitacyjny, basen, biofidback, leczenie i suplementacja, integracja sensoryczna, terapia czaszkowo-krzyżowa, psycholog, logopeda i wiele innych działań`stymulujących rozwój dziecka. Mimo to dziewczynki były nie obecne.
Ostatnim z naszych działań było podjęcie zabiegów w komorze hiperbarycznej. Okazało się że z bardzo obiecującymi efektami. Córki zaczęły nagle komunikować gestem swoje potrzeby. Reagować na nasze słowa. ZAUWAŻAĆ OTACZAJĄCY JE ŚWIAT I NAS !!! Patrzeć w oczy.TO CUDOWNE POWOLI ODZYSKIWAĆ DZIECI. Zrobiły się grzeczniejsze i zaczęły się bawić zabawkami, zwracać uwagę na rówieśników. Przestały być obojętne na otoczenie. Jakby gdzieś w środku za szybką przez te lata córki kumulowały umiejętności, a zabiegi HOBOT otworzyły im możliwość okazania tego wszystkiego. To niesamowite ile w tych małych istotach jest szczęścia i radości które tak ciężko im pokazać.
Chcemy korzystać nadal z terapii, która tak bardzo pomaga naszym córkom dostrzegać świat w mniej autystyczny sposób. Niestety jest to bardzo drogi rodzaj terapii. Tym bardziej w przypadku dwójki dzieci chorych w jednej rodzinie. Prosimy więc o wsparcie finansowe.”
Jola Wróblewska

Wpłaty prosimy kierować na rachunek bankowy Fundacji Pomocy Dzieciom Podaj Rękę Małemu Przyjacielowi z dopiskiem: Iga i Iza.
Numer rachunku:
69 1140 2017 0000 4702 1296 3116

Wpłaty prosimy kierować na rachunek bankowy Fundacji Pomocy Dzieciom Podaj Rękę Małemu Przyjacielowi z dopiskiem: Joanna

Numer rachunku: 69 1140 2017 0000 4702 1296 3116 (PLN)

„Zbiórka dla IZY I IGI na komorę hiperbaryczną twardą” otrzymała numer „2015/1417/OR”. Dane zawarte w zgłoszeniu zostały zamieszczone na portalu zbiórek publicznych