„Synek jest niepełnosprawny.Urodził się zdrowy.W szpitalu szczepiony na Bcg i Wzw.

W 3 miesiącu życia otrzymał straszna informację -Powikłania po szczepieniu na grużlice.Węzły chłonne wychodziły jak szalone.Doruś był ciągany po lekarzach i badaniach.Lekarze z Warszawy potwierdzili diagnozę-powikłania po szczepieniu Bcg.Doruś otzymał w 4 miesiącu kolejne szczepienia mimo wpisanego Nopu,co spowodowało roztrój zdrowia i dalsze problemy ze zdrowiem.

Obecnie ma 2 latka i zmaga się z limfadenatopatią,opóznieniem rozwoju,anemia,zaburzeniami mózgu,wiotkościa wiązadłowa,stawową oraz bardzo słabym układem mięśniowym,zaburzenia mowy i sluchu.

Potrzebna jest długotrwała rehabilitacja,hipoterapia, zajęcia sensoryczne oraz terapia ręki,głównym celem terapii ręki jest osiągnięcie samodzielności w zakresie podstawowych czynności życia codziennego.Jazda konna umożliwia trening tułowia w siadzie.

Rehabilitacja oraz hipoterapia ,są bardzo kosztowne,al dzięki tym zajęciom jest szansa na poprawe i lepsze jutro.

Doruś jeździ do Warszawy do Centrum zdrowia dziecka,takie wyjazdy pochłaniają kupe pieniędzy.Jest pod opieką dużo lekarzy.Jeden wyjazd to koszt 500zl

.Dorian wymaga sprzetu ortopedycznego tj butow i ortezy tułowia a to kosztuje ok 800 zl SPIO.

Wymaga takze czestych wyjazdow na turnusy rehabilitacyjne.

Serdecznie Państwa proszę o pomoc dla Dorianka!” Mama Doriana

Wpłaty prosimy kierować na rachunek bankowy Fundacji Pomocy Dzieciom Podaj Rękę Małemu Przyjacielowi z dopiskiem: Dorian  Numer rachunku: 69 1140 2017 0000 4702 1296 3116  (PLN) mBank